Concertzaal grote arties
Quinty van der Geest
04/08/2024
2 min

Grote artiesten zijn klein begonnen

04/08/2024
2 min

Het is 2015, tijdens de Nederlandse les zet ik mijn favoriete playlist aan op YouTube: de top 40. Met dit keer een nummer van een artiest die ik nog niet ken. Het is catchy, de tekst is geweldig en hey, hij is ook nog knap. 

Shawn Mendes is de naam van deze nog relatief onbekende artiest. Ik word op slag fan. En als ik fan word, dan is dat niet half. 

Als een echte fangirl volg en like ik alles van hem en omg er komt een tournee, daar moet ik bij zijn! 

Met VIP kaarten, waarin een gesigneerde Taylor gitaar zit, ga ik naar zijn concert. Ik ontmoet Shawn zelf, want  in het pakket zit een meet & greet. En het voelt alsof we elkaar kennen. Shawn lacht tijdens de soundcheck naar mij en hoe gelukkig kun je nog worden als 14 jarige puber. 

Een jaar later is Shawn Mendes wereldwijd bekend. Speelt in arena’s en signeert geen gitaren meer. Je snapt dat de prijs van de concertkaarten verdubbelden. Hoewel ik de gitaar niet verkoop, is dat achteraf een fantastische investering geweest.

Het is voor mij altijd zo waardevol om een artiest te ontdekken voordat die enorme massa dat doet. 

Ik zag het, ik voelde het en ik hoorde het: dit wordt een hele grote. 

En wie kan nou zeggen dat die Shawn Mendes heeft ontmoet? 

Ik dus! 

Shawn Mendes & Quinty van der Geest in the meet and greet of the shawn mendes world tour.

Je bent niet binnen 1 dag groot

Shawn Mendes, Taylor Swift en zoals bij iedere grote artiest is het niet komen aanwaaien. Ze hebben al hun energie gestopt in hun carrière. Ze hebben offers geleverd, zijn muziek blijven maken en keken op welke manier het voor hen diende om door te breken als artiest. 

Ik heb ervoor gekozen om aan het begin van mijn carriere een gedeelte van mijn muziekrechten te verkopen. Daardoor kan ik mijn muziek verder ontwikkelen en de mensen belonen die de potentie in het begin al zagen.

Zie jij het bij mij?

Voel je het en hoor je het: zij wordt een hele grote? Om het verhaal nog mooier te maken, hoef ik niet zo groot te worden als Shawn Mendes om voor jou een mooi rendement te halen uit mijn muziekrechten.

Hoewel ik wel de ambitie heb om zo groot te worden. Het wordt tijd dat een Nederlandse artiest op wereldtournee gaat. Dat Nederland qua muziek net zo goed scoort als in de sport. Dat we als een klein land groot kunnen zijn en minder denken in tekort. Afin ik dwaal af.

Het rendement wordt dus niet pas behaalt als ik zo groot ben als Shawn Mendes of Taylor Swift. Investeren in Quinty’s Muziekrechten is lucratief.

Je investeert 1x en wij doen de rest, heerlijk toch.

En hoe geweldig zou het zijn, als jij straks als VIP bij 1 van mijn concerten staat. Je hebt voor een prikkie muziekrechten gekocht. En bent lid van de exclusieve Quinty’s Q-munity. 

Je weet dat niet zoveel mensen dat kunnen zeggen.

Je bent onderdeel van een fantastisch avontuur en je rendeert mee op het succes van mij als artiest.

De start van dit avontuur, vind je hier --> https://quintyofficial.com/muziekrechten/