Early Bird Investeren
Quinty van der Geest
03/11/2024
2 min

Early Birds hebben altijd de meeste voordelen, zo ook met muziekrechten.

03/11/2024
2 min

Als je aan het begin van Google had geïnvesteerd of tien jaar geleden Bitcoin had gekocht, betrokken was geweest bij de start van Netflix, dan kan iedereen bedenken dat je nu mooie rendementen had gehaald.

Vaak heb je veel voordeel wanneer je als Early Bird een nieuw product koopt of een nieuwe dienst afneemt. Want als je er vroeg bij bent, zijn de voordelen meestal het grootst.

Early Birds Investeren in Muziekrechten

Dat geldt ook voor muziekrechten. Als je de kans had gekregen om aan het begin van de carrière van Taylor Swift, The Beatles of Harry styles te investeren, dan hadden jouw muziekrechten door het dak gegaan.

Daarom is het slim om in een vroeg stadium, voor een relatief laag bedrag, in muziekrechten te investeren. Het is niet gek als een single 100.000 euro per jaar oplevert, daar hoef je geen wereldartiest voor te zijn.

Waarom het nu lijkt alsof je een wereldster moet zijn, is omdat platenlabels een groot deel van de muziekrechten afromen. Daardoor blijft er een klein percentage voor de artiest over.

Quinty's Muziekrechten

Quinty heeft al haar muziekrechten zelf behouden, nooit iets getekend bij een platenlabel en hierdoor kan zij haar muziekrechten verdelen onder fans. Investeerders stappen nu voor een klein bedrag in en naarmate zij bekender wordt komen er meer inkomsten.

Binnenkort komt er een nieuwe single uit, de tweede van 2024, en dat betekent dat de prijzen van de pakketten omhoog gaan. De mensen die nu al zijn ingestapt renderen daar direct op mee.
Want wat als het lukt……..

Dat kan hè! Die kans is groter, dan dat het niet lukt. Want het  is niet zo dat elke artiest in de muziekwereld mislukt. Dan zouden de award shows ook niet meer bestaan.

Anyways.

Stel dat je inderdaad over een paar jaar in de Ziggo Dome staat, de intro gaat van start, de zaal lichten gaan uit en de show begint. En dan loopt ze het podium op. Die jonge vrouw met grote ambities en een drive om het allemaal waar te gaan maken. Die jonge vrouw waar jij vanaf het begin de potentie al zag, het goede besluit maakte om haar dit te gunnen en voor jezelf een inkomen te creëren op de lange termijn.

En het is gewoon gelukt.

Jij bent o.a. de reden dat zij daar nu staat te schitteren, iets waar zij jou jaren voor kan belonen.

Die jonge vrouw? Quinty van der Geest, geboren voor het grote podium.

Nu aan het begin van haar carrière verkoopt ze haar muziekrechten aan jou. Aan mensen die dit vertrouwen hebben, de fun ervan in zien en ook wel snappen dat het risico niet extreem groot is.

https://quintyofficial.com/muziekrechten/

Waar sta jij over een paar jaar?

Koop je dan concertkaartjes die op dat moment bijna net zoveel kosten, als een investering die je nu kunt doen? Of kies je ervoor om dat stapje te wagen en een pakket te kopen waardoor je nog jarenlang een mooi asset bezit die niet alleen financieel rendeert, maar waar je ook fun uithaalt en hele mooie extra’s.

Aan jou de keus, want aan Quinty ligt het niet, zij stopt niet voordat die Ziggo Dome vol is, of nou ja ze gaat uiteindelijk voor Madison Square Garden. :-)