Koptelefoon in geld
Quinty van der Geest
04/15/2024
2 min

Als je (een paar) duizend euro investeert, dan maak je met een paar ton omzet al winst!

04/15/2024
2 min

Dat lees je goed! Een paar ton omzet is genoeg om je inleg eruit te halen. Sterker nog, dan maak je al winst. En dan is de stijging van de asset nog niet meegenomen. Bij ieder nummer dat uitkomt, stijgt die uiteraard mee. Dus als je overweegt om de muziekrechten te verkopen, dan heb je dubbel winst. Hoewel wij zelf denken daar zo lang mogelijk mee te wachten. :-)

Als investeerder weet je dat een paar ton haalbaar is. Dat is geen start-up met een onmogelijke ambitie. Zeker als je meerekent dat de asset nog 70 jaar na de dood van de maker geldig is en het rendement doorloopt.

Het rendement wordt uitbetaald over de inkomsten en niet over de winst.

Het mooiste van investeren in Quinty’s Muziekrechten is dat het rendement uitbetaald wordt over de inkomsten van haar muziek. Het zijn namelijk geen aandelen. Bij aandelen gaan de kosten van het bedrijf er nog af, maar nu niet. Er is hiervoor gekozen, omdat van de funding die opgehaald wordt, de investeringen betaald worden. Daarbij houdt Quinty zelf nog rechten over, dus daarvandaan kunnen er lopende kosten betaald worden. Die worden ook betaald met bijvoorbeeld de omzet uit optredens.

Hiervoor kun je ook even het gratis ebook lezen --> https://quintyofficial.com/e-book-opt-in/

Muziekrechten Rekensom

Als je 1% van een nummer gekocht hebt en er wordt 100.000 euro omgezet op dat nummer, dan wordt er 1000 euro uitbetaald. Als dat nummer nog jaren dit bedrag oplevert…. Tel uit je winst.

Als je een pakket hebt gekocht waar 0,25% van een song in zit, dan kun je uitrekenen hoeveel er nodig is om winst te maken vanuit de inkomsten.

Echter zal het rendement niet alleen vanuit de inkomsten komen, want de asset stijgt met ieder nummer wat Quinty uitbrengt mee. Door meer muziek uit te brengen, groeit haar bekendheid. Door meer naamsbekendheid, meer optredens, haar muziek wordt meer afgespeeld en je kunt aannemen dat alles stijgt.

Waarom je het niet zou doen?

Rendement mogen we niet beloven. Simpelweg omdat we dan niet voldoen aan de richtlijnen van de AFM. Het is een voorbeeld en kunnen geen rechten op ontleend worden.

Wanneer investeer je niet in muziekrechten?

Als je er geen vertrouwen in hebt.

That’s it. Dat is namelijk het sleutelwoord in dit avontuur. Er zijn inmiddels 7 nummers uitgebracht. De twee volgende staan op de planning om uit te brengen, die zijn al opgenomen, dus de inkomsten komen inmiddels binnen.

Daarbij worden er dit jaar (2024) nog meer nummers opgenomen, want er is inmiddels genoeg funding opgehaald om dit te kunnen realiseren.

Hoe eerder je instapt hoe meer je krijgt

De investeerders die aan het begin zijn ingestapt hebben inmiddels meer rechten in hun pakket gekregen. Vertrouwen wordt beloond. En dat is heerlijk.

Het is heel simpel, Quinty stopt niet voordat het gelukt is en de wereld heeft laten zien dat een carrière opbouwen in de muziekwereld ook anders kan.

Ga je mee op dit avontuur? Bekijk de pakketten


Videobron: @quintys.muziekrechten op Instagram